İlk olarak 1956 yılında duyduk yapay zeka terimini. Yapay kelimesine çok aşinayız artık, doğallıktan uzaklaştıkça yapay sanayi büyüyor. Her şeyin yapayına alıştık ama yapay zeka onlarına korkutucu geldi. Yarım yüzyılda geçen günlerde kaldı.
Zeka; düşünme, akıl yürütme, objektif gerçekleri planlama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tamamlandır. Bu yapay, bilgisayar ile birleştirip yapay zeka denir.
Sanayi devriminden sonra insan gücü yerine makine kullanmamaya başlandı. Ve bu hayatlarımızı büyük ölçekli yapabilirdi. Ancak makinelerin nasıl çalışacağını ne işler yaparsın hep insan belirledi.
Makineler düşünemez, öğrenemezdi. Yapay Zeka ile öğrenebilir, düşünebilir, karar verebilir ve tüm bu öğrendiklerini uygulayabilir hale hale geldi. Robotlara “insansılıklarını” kazandıracak olan en mühim mesele yapay zekadır; zira bir robotu makineden ayıran temel unsur odur. Yapay zeka, işlerimizin daha hızlı ve daha hatasız yapılması gerekiyor. Yapay zeka o kadar yaygın hale gelmesine rağmen bizler bunun farkında değiliz. Hayatlarımıza yavaş yavaş ve hissettirmeden dahil oluyor diyebiliriz.

Hayatımızı kolaylaştırma politikası ile çalışan yapay zeka yapan bir araştırmaya göre 2051 yılında kişiselleştirilerek yönetilmesi gereken tüm otel ve 2136 yılında tüm mesleklerin kurulmasına devam ediyor.
Günümüzde yapay zeka müzik yazılabilir, bir resmi fotoğraf haline getirilebilir, hatta kalp hastalarının bulunduğu yerde bulunan verilere göre değerlendirip% 80 oranında doğru bir tahmin ile gelecekte ne kadar süre uzağında kaldığını tahmin edilebilir. Biz bu araştırmayı yapıp yazımızı yazmamızın zamanı doğru kodlama ile bunu yapay zekadan isteseydik bizden daha güzel bir sonuç elde edip bunu güzel bir yazıya dökebilirdi.
Yapay zekaya olan hayranlığımızı işimizi elimizden alma korkusu ile tekrar tekrar gözden geçirerek izleyerek izlemeye çalıştığımızda yazımı bitirdikten sonra sonlandırıyor ve bir sonraki yazıma bekliyorum.
Add comment