voxmedya.com

Sosyal medya hesaplarına yönelik tehditler nasıl önlenir?

Paydaşların güven duyması, organizasyonun hayati bir bileşenidir ve bu güveni ihlal etme hakkınız yoktur, ancak bu ilişkileri bozmaya çalışan kötü niyetli aktörler olabilir. Bazıları, markanızı taklit ederek paydaşlarınızın size olan güveninden bile yararlanabilir. Diğerleri ise, kasıtlı olmadan, farkında olmadan bunu yaparlar.

Sosyal medya hesaplarına yönelik tehditler

Peki bu tehditleri sınırlamak için ne yapabilirsiniz? Güvenlik tehditleriyle baş etmenin en iyi yolu proaktif olmaktır.

Bu önleyici tedbirleri almadan öylece durup hacklenmeyi beklemeyin. Aşağıdaki başlıkları adım adım sosyal medya hesaplarında uygulayın.

Hacker

Markanızın sosyal medya ayak izini tanımlayın

Markanız web’de nerelerde görünür? Kaç sosyal medya hesabı saklıyorsunuz? Hangi topluluklar içeriğinizi paylaşıyor? Bunlar, markanızın ayak izini ölçerken yanıtlamanız gereken birkaç soru.

Sosyal medya denetimleri büyük bir adımdır – yalnızca idare edebileceğiniz hesaplara sahip olmanız gerekir. Son tweet’in iki yıl öncesine ait ise bu kötü bir izlenim oluşturabilir.

Etkin olmayan hesapları silin. Gerekirse birleştirin. Aslında Facebook’un iş sayfalarını birleştirmek için bir süreci var .

“Hakkında” bölümleri, biyografileri temizleyin ve şirket bilgilerinin web’de güncellendiğinden ve tutarlı olduğundan emin olun.

İki faktörlü doğrulamayı etkinleştir

Hemen hemen tüm platformlar, giriş yapmak için daha güvenli bir yol olan iki faktörlü kimlik doğrulamasına izin verir. Temel kullanıcı adınız ve şifrenizin ötesine geçer ve kimliğinizi çeşitli şekillerde doğrular.

Bu ek adım, telefonunuza bir kısa mesaj, bir e-posta, bir PIN, parmak izi veya üçüncü taraf bir uygulama tarafından oluşturulan kod olabilir. İki faktörlü kimlik doğrulama ilk başta can sıkıcıdır, ancak ekstra güvenlik için buna değer.

Hesaplarınızı doğrulayın

Hesap doğrulama, kitlenizin hangi marka hesaplarına güvenileceğini bilmesini sağlar. Bu, Twitter’ın mavi onay işareti ile ünlü oldu ve Facebook gibi diğer ağlar, benzer sosyal medya hesabı doğrulama yöntemlerini kullanıyor.

Twitter, herkesin bir hesabın doğrulanmasını istemesine izin vermektedir. Bunu değiştiriyorlar. Twitter’a göre, mavi doğrulama işareti çok cömertçe dağıtıldı ve genel halk bunu bir onaylama biçimi olarak yanlış anladı. Ağ şu anda yeni bir yöntem ve kriter üzerinde çalışıyor.

Facebook daha basittir – şu ana kadar en kolay yöntem, halka açık bir telefon numarası onlara sağlamaktır. Ağ bu numarayı derhal aramakta ve yazmanız için 4 basamaklı bir kod sağlamaktadır.

Alternatif yöntem resmi bir iş belgesini – kuruluş faturası, kuruluş sözleşmesi veya kuruluşa ait vergi belgeleri gibi – yüklemektir.

Marka belirleyicileri tanımlama

Marka sahtekârları her zaman zararlı değildir. Hepsi düşündüğümüz gibi kötü troller olmayabilirler. Aslında, bazılarınız iyi niyetli çalışanlarınız veya etkinlik ortaklarınızdır. Ama neden olursa olsun, bu hesaplar marka karışıklığı yaratır. Marka ihlali yapan hesapları belirleyin ve bunları ağdan kaldırma işlemini başlatın.

Farklı ağların bunun için farklı süreçleri vardır, bu yüzden, her ihtimale karşı kendinizi tanımanız en iyisidir. Markaların etkili bir şekilde izlenmesi için yerinde iyi bir sisteme ihtiyacınız olacak.

Fail, iyi niyetli bir çalışan ya da ortaksa, marka ile ilgili şeyleri kaldırmasını isteyin. Ek işlem yapmadan önce genellikle takip gereklidir. Sorunu düzelttikten sonra, markanızı ilerletmek için onlarla beraber çalışın. Belli ki bu konuda tutkulular yani bir savunucu kazanabilirsin.

Eğer taklitçiniz düşmancaysa, yanıt vermiyorsa veya hesap zararlı içerik veriyorsa, kafasına vurmak için beklemeyin. Marka ihlali şikayetleri gönderirken herhangi bir telif hakkı veya ticari marka kimliğini el altında bulundurun.

Çalışanları bilgilendirin

2016 Edelman Güven Barometresi’ne göre, halka açık olan çalışanların % 52’si marka sözcüleri olarak kabul edilmektedir. Çalışanlarınızı sosyal medya güvenliği ile ilgili en iyi uygulamalarda eğitmiyorsanız, 2018’de geride kalıyor olabilirsiniz.

Sosyal medya politikasını uygulamak aynı zamanda korumak ve eğitmek için iyi bir yoldur.

Bunu bir rutin olarak yapın

Facebook son zamanlarda sahte hesaplar hakkında gaza bastı. 2017 yılında,  platformlarında 270 milyona kadar hesabın sahte veya çoğaltılmış olduğunu tahmin ettiler . Bu, ağın bütünlüğüyle ilgili endişeleri ortaya çıkarsa da, her zamankinden daha uyanık olmanız gerektiği anlamına gelir.

Global sosyal medya kullanımı,  Ocak 2017’den Ocak 2018’e kadar % 13 arttı.  We Are Social’a göre Bu, her gün yeni hesapların yaratılması anlamına geliyor. Bu nedenle, marka kimliğine bürünen kişiler için sosyal medyayı taramak tek seferlik bir proje olmamalıdır – konuyu ele almak için sürekli bir stratejiye ihtiyacınız var.

Markanızın dijital ayak izini aylık, üç aylık veya altı ayda bir yeniden değerlendirin. Sosyal medya politikanızı düzenli olarak güncelleyin ve bu değişiklikleri çalışanlara sunun. Yeni çalışanların dahil olduğu sürecin bir parçası olarak önemli politika noktaları oluşturun. Hesapları doğrulamada başarısız olduysanız, denemeye devam edin.

Paydaşların güvenini güçlendirin ve bu adımlarla sosyal medya varlığınıza güven aşılayın. Birisinin itibarına zarar vermesini beklemeyin.

 

Kara Emir

Add comment